Hult Boston Hult International Business School

Our work with Hult International Business School emphasizes opportunities for transforming the school to reflect a global outlook.

Vertically linked by three interwoven atrium spaces on six upper floors, the project includes 110,000 SF for a graduate enrollment of 600 students. One of the double height spaces is configured as a flexible 220 seat meeting hall with dramatic views of Boston’s Financial District and Back Bay.

Innovative spaces, such as flat-floor flex-classrooms, provide for a variety of cohort, team, and lecture/capture formats and collaborative work. Other program elements include tiered case-study classrooms, team breakout rooms, social spaces, and offices for faculty and administration.

An expanded and renovated building entry transforms the approach to the school and provides access to ground floor student amenities, including dining and servery, fitness studio, and lounge areas. The architecture for Hult expresses connection, transparency, and mobility.

Wilson Architects collaborated with Hult Boston and the Construction Manager to calibrate implementation of the projects to the academic calendar, particularly summer semesters. Careful study of implications for egress, fire protection systems replacement, temporary partitions, full handicapped access during construction, and move sequencing were essential to the project success.

Classes and other activities continued year-round as newly renovated spaces allowed activities to relocate from existing floors next in line for renovation.

  Back to work section

AcademicCorporateLearning Environments