Searle Chemistry Lab at the University of Chicago recognized in BSA’s Honor Award program

Jurors’ Comments: A gut rehab of an imposing late ’60s building energizes an urban neighborhood while thoroughly resuscitating the dilapidated old structure. The shell of the building was completely reused, giving its sustainability strategy a huge jump start. While retaining and respecting the original limestone skin, the architects introduced brand-new interiors. A channel glass penthouse makes the top reminiscent of the Tate Modern while lightening up the entire place. Light is incorporated thoughtfully throughout the design without relying on a big glass curtain wall. Using simple gestures, the once-imposing, dark entrances now feel airy and inviting. We loved the way the structure meets both street and sky with subtlety, formal intentionality and beauty.

Leave a Reply